Het werkzame principe van de Manchet

Hoe werkt de Manchet precies!

Oorzaak van epicondylitis

De belangrijkste oorzaak van tenniselleboog en golferselleboog ligt in de trekkrachten die bij elke beweging van de arm op de peesaanhechtingen inwerken en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Trekkrachten? contra-tracitie!

Je kunt het effect van deze trekkrachten op je eigen arm zien:
Je kunt het effect van deze trekkrachten op je eigen arm zien:
Als je je arm op een tafel legt en je vingers beweegt, kun je de beweging op de buitenste epicondylus zien. Of sluit je hand een paar keer tot een vuist en open hem weer. Als je nu met je andere hand het onderste deel van je onderarm in het gebied van de peesaanhechtingen bij de elleboog vasthoudt, voel je hoe de spieren – de trekkrachten – werken.

Zal dit me echt helpen?

Onze gepatenteerde uitvinding heeft al meer dan 50.000 lotgenoten geholpen om voorgoed van hun tenniselleboog of golferselleboog af te komen. Onze unieke epicondylitis brace is niet te vergelijken met enig ander medisch apparaat dat u kent.

Kan ik deze “contra-tractie” testen?

Pak het midden van de onderarm van de aangedane arm vast met je (andere) hand.
Duw/trek het vlees/weefsel naar de elleboog met al je kracht, waarbij je de arm lichtjes strekt en spant.
Je zou hier al een lichte pijnverlichting moeten voelen – een eerste indicatie dat onze manchet je kan helpen.
In lekentaal is dit ons werkingsprincipe in een notendop – maar onze manchet kan natuurlijk veel meer 🙂

De Masalo Manchet creëert een contra-tractie die de trekkrachten tegengaat en het getroffen gebied onmiddellijk ontlast!

Functie van de Masalo® Manchet

De Masalo® Manchet werkt met het beproefde Masalo® contra-tractie principe, dat nog steeds uniek is op het gebied van hulpmiddelen bij epicondylitis.

Verschillende lagen getest textiel, vulling en andere trek- en functionele materialen zorgen voor een verbluffend effect, optimaal draagcomfort en een aantrekkelijk uiterlijk.

Als onze manchet op de juiste manier wordt aangebracht, geeft deze onmiddellijk verlichting aan de geblesseerde peesaanhechtingen en kan de arm weer worden gebruikt.

Onmiddellijke verlichting

De gewonde peesaanhechtingen kunnen genezen en de arm kan gewicht blijven dragen.

Uniek werkingsprincipe

Trekkrachten worden omgeleid naar de bovenarmgordel

De comfortabele onderarmmanchet van de Masalo® Manchet wordt in het midden van de onderarm geplaatst en vastgezet met de hoogwaardige en zeer duurzame klittenbandsluiting.

De bovenarmband wordt vervolgens ook vastgemaakt met klittenband en aangepast aan de activiteit, belasting en mate van blessure/ziekte.

Dankzij het unieke en gepatenteerde ontwerp blijft de bovenarmband bij elke beweging op zijn plaats. Een extra element met siliconen noppen aan de binnenkant voorkomt dat de band wegglijdt.
De trekkrachten worden verminderd of volledig gestopt door het contra-tractie principe, waardoor het getroffen gebied wordt ontlast. De negatieve trekkrachten worden omgeleid naar de bovenarmband en onschadelijk gemaakt. Dit geeft de aangetaste pezen de kans om te genezen, hoewel de arm nog steeds gebruikt en belast kan worden.

De Masalo® Manchet werkt niet met compressie (druk) en kan daarom permanent gedragen worden. Het genezingsproces kan positief worden ondersteund door de bloedcirculatie te waarborgen en de arm wordt zelfs ’s nachts ondersteund en ontlast.

Meer dan 70.000 klanten hebben hun blessure al kunnen overwinnen met onze hulp

Korte informatie:

Uniek contra-tractie principe ontlast het pijnlijke gebied onmiddellijk

De peesaanhechtingen worden beschermd en de genezing wordt positief beïnvloed

Sport en werk kunnen snel worden hervat, de arm kan volledig worden belast

De Masalo® Manchet is geen conventionele tenniselleboogbandage en werkt NIET met compressie

Wat maakt de Masalo® Manchet zo speciaal?

De Masalo® Manchet is wasbaar zodat hij ook gedragen kan worden in beroepen met hoge hygiënische normen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, enz.

Dit betekent dat zelfs zweterige trainingen of zwaar werk in ruwe, vuile omgevingen geen probleem meer zijn.

De Masalo® manchet kan permanent gedragen worden, wat de uitvaltijd op het werk aanzienlijk vermindert.

Masalo cuff werkingsprincipe - revolutie tegen tenniselleboog
Masalo cuff werkingsprincipe - revolutie tegen tenniselleboog
Daarnaast kan de manchet nu ook gedragen worden bij zwemmen, watersportactiviteiten zoals surfen, stand-up paddling, enz.

De bandage kan zelfs onder een shirt en onder kleding in het algemeen worden gedragen.

Onze Masalo® Manchet is geregistreerd in het Duitse register voor medische hulpmiddelen onder het medische hulpmiddelnummer 23.08.04.0042. .

De Masalo® manchet kan preventief gedragen worden en onmiddellijke verlichting geven bij acute en chronische epicondylitis.

De manchet kan en moet aanvankelijk 24 uur per dag worden gedragen, zodat de pezen permanent worden ontlast – zelfs ’s nachts – en de slaap niet wordt verstoord door ongecontroleerde bewegingen.

 

Masalo cuff werkingsprincipe - revolutie tegen tenniselleboog

Informatievideo:

Bekijk eerst onze informatievideo!
Klik op “Afspelen” om te kijken!

Grote test op tv met sportarts

De Duitse tv-zender “Welt der Wunder TV” heeft onze Masalo® Manchet getest voor het gezondheidsprogramma “Life Goes On”.

In het programma wordt het unieke contra-tractie principe en de functie van de manchet uitgelegd en een gerenommeerde sportarts neemt hem enthousiast onder de loep.

Je kunt hier alles te weten komen over het unieke werkingsprincipe van onze tennisarmband.
Laat je overtuigen en neem een kijkje!

Het Duitstalige tv-programma is helaas niet beschikbaar in het Nederlands, maar je kunt het hier in het Engels bekijken.

De video is helaas niet beschikbaar in het Nederlands, je kunt hem hier bekijken in het Engels.

De mening van de dokter

“Tot nu toe heb ik nog geen enkele patiënt gehad die er niet goed op reageerde.”
Dr. Johannes Sailer, een specialist in orthopedie en orthopedische chirurgie uit Wenen, en zijn patiënten zijn enthousiast over de Masalo cuff – in deze video legt hij uit hoe het werkt vanuit medisch en wetenschappelijk oogpunt – ver verwijderd van marketingslogans en loze woorden.

Welke maat moet ik bestellen?

De Masalo®Manchet is verkrijgbaar in twee verschillende maten en ontwerpen voor de linker- en rechterarm.

Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je onderarm op het dikste deel van de aangedane arm (licht gestrekt, in ontspannen toestand).
Selecteer vervolgens je maat en of je de manchet voor de linker- of rechterarm nodig hebt.

Beide maten passen tussen 25,5 cm en 28,5 cm.
Kies maat 1 als je onderarmomtrek 27 cm of minder is en maat 2 als deze meer dan 27 cm is.

Kan de Masalo® Manchet me echt helpen?

Lees ook de getuigenissen van onze klanten. De Masalo® sleeve heeft al duizenden patiënten geholpen hun epicondylitis voorgoed te overwinnen.

De Masalo® Manchet kan worden gebruikt voor acute en chronische epicondylitis (tenniselleboog, golferselleboog, muizenelleboog), maar ook voor preventieve doeleinden. Hij is zowel effectief bij blessures aan de binnenste epicondylus (“golferselleboog”) als bij ontstekingen aan de buitenste epicondylus (“tenniselleboog”) en is verkrijgbaar voor zowel de linker- als de rechterarm.

Het unieke actieve principe van de Masalo® Manchet beschermt de peesaanhechtingen in bijna alle alledaagse situaties en bewegingen van de arm – zowel op het werk, tijdens het sporten als in het dagelijks leven.

Je kunt individuele aanpassingen maken (bijvoorbeeld de bovenarmband iets strakker maken voor bepaalde activiteiten) om ervoor te zorgen dat de tegenspanning al sterk is als de arm in een hoek van iets meer dan 90 graden staat.

In principe beweeg je echter je arm en hoef je maar zelden in bepaalde posities te blijven (sterk gebogen of extreem gestrekt). Als dit nodig is, bijvoorbeeld omdat je veel op de pc en met de muis moet werken, kies dan andere instellingen zoals beschreven en schaf, indien mogelijk, een ergonomische muis en toetsenbord aan. Neem daarnaast altijd korte pauzes en beweeg je arm bewust.

Vrouw werkt achter de pc en computer en draagt de Masalo manchet tegen muisarm en tenniselleboog

Onze Masalo® Manchet kan niet in elke situatie 100% bescherming van de pezen garanderen – maar dit is niet nodig om te herstellen.

Het is vooral belangrijk om de arm zo vaak mogelijk te bewegen en zo normaal mogelijk te gebruiken. Deze beweging maakt ook de onderarmspieren los en masseert ze. Het verband moet steeds weer worden losgemaakt als de arm sterk gebogen is, zodat de bloedsomloop ongestoord blijft. Bloed is belangrijk voor het genezingsproces.

In tegenstelling tot andere tennisarmbandages met een compressieprincipe kan onze Masalo® Manchet daarom permanent gedragen worden en zo een essentiële bijdrage leveren aan volledig herstel

Polssteunen hebben een positief effect op het herstelproces en beschermen de pezen in elke situatie nog beter. Kijk nog eens op onze pagina “Tips voor het omgaan met epicondylitis”.

Een polsbandage kan helpen om de pols te stabiliseren en overstrekking of hyperextensie van de polsen te voorkomen.

De grootste belasting van de peesaanhechtingen wordt veroorzaakt door bewegingen van de pols en vingers.

Zorg ervoor dat alle werkzaamheden zo gelijkmatig mogelijk worden uitgevoerd en niet schokkerig. Ook al kan onze bandage geen 100% en permanente bescherming bieden voor de pezen, hij biedt meestal wel verlichting en dit ondersteunt het genezingsproces.

Draag de Masalo® bandage daarom zo vaak en consequent mogelijk.

Conclusie

De Masalo® Manchet werkt met een uniek actief principe, heeft al duizenden lotgenoten geholpen en is ook geregistreerd in het Duitse register voor medische hulpmiddelen onder het artikelnummer 23.08.04.0042.

Het uitstekende effect is altijd het unieke verkoopargument geweest van onze slimme uitvinding – de verlichting zou direct na het aanbrengen merkbaar moeten zijn.

Twee mannen staan voor een winkel met medische artikelen en praten over Masalo manchetten voor tenniselleboog, golferselleboog en muizenelleboog.

Als je het niet zeker weet, laat dan de Masalo® Manchet of de productbeschrijving zien aan een arts die je vertrouwt.

De Masalo® Manchet heeft een hoogwaardige afwerking, is visueel aantrekkelijk, effectief en bestaat uit een groot aantal lagen ultramoderne, functionele materialen die het dragen van de manchet zeer aangenaam en comfortabel maken.

De manchet is wasbaar en kan daarom ook worden gedragen in beroepen met hoge hygiënische normen, bij zwemmen, watersporten en nog veel meer.

Het getroffen gebied wordt niet alleen onmiddellijk en blijvend ontlast door de contra-tractie die door de manchet wordt uitgeoefend, maar de onderarmspieren worden ook gemasseerd en losgemaakt wanneer de arm wordt bewogen.

 

Door de contra-tractie is de Manchet niet te vergelijken met conventionele tennisarmbanden – onze Masalo® Manchet werkt volgens een uniek actief principe.
De Masalo® Manchet is daarom het ideale hulpmiddel voor alle epicondylitispatiënten, atleten, werknemers en actieve mensen en mag als profylactische maatregel in geen enkel “medicijnkastje” of sporttas ontbreken.

Informatiemateriaal:

Kijk zelf maar:

Als je nog steeds twijfelt, laat dan de Masalo® Manchet of de productbeschrijving zien aan je huisarts en vraag om een aanvullende professionele mening. Zo weet je zeker dat de Masalo® Manchet geschikt is voor jou.

Klik op de knop hieronder en print onze informatiefolder uit of stuur hem naar ons op. 100% virusvrij en veilig.

Info-PDF

Onze informatiefolder

BESTEL NU!

Bestel 100% veilig en gemakkelijk in onze online shop!
Gratis verzending naar Nederland, België en Luxemburg!